Thursday, 11 June 2015

Family trip to bandung

2015, cuti bulan jun kali ni kami 1 family ke bandung. First time our family went together oversea by flight.. flight kami jam 1210H, pukul 7 pg kami dh bertolak dr sg buloh. Oleh kerana hr ni hari isnin, hari bekerja, mestila jalan jammed..so, kena kuar awal.. pengajaran kali ni.. lain kali booked flight amik hari ahad utk elakkan jammed.. sbb org pi kerja..
MALINDO AIR
Kami menggunakan flight malindo air pergi dan balik dgn hrga hanya rm368 seorg.. aku suka dgn malindo air sbb harga agak murah, harga termasuk dgn luggage 20kg, airport tax ke indon pergi balik dh masuk dlm tiket fight, so x perlula blk dr indon nak simpan duit airport tax.. seat yg selesa n ada tv utk setiap penumpang... bleyla layan movie or main games.. lg satu ada music masa penerbangan membuatkan anda rasa tenang n hilangkan gementar dlm flight..
Suka malindo air.. lepas ni boleh naik lagi..

SUPIR
untuk memudahkan pergerakan di bandung, adlh lebih baik amik khidmat supir. Aku memilih pak ratno +6281322887474 boleh whatapps je.. supir ni mmg terbaik bila masuk pasar baru dh ada siap tmpt parking di tingkat 5. So, tengah2 senang nak ke atas n ke bawah..

IVORY BY AYOLA HOTEL, Jl Bahureksa

Penginapan kami selama 4 hari 3 malam adalah di hotel ivory by ayola.. Aku tempah awal menggunakan Agoda dengan harga Rm120 semalam. Hotel ini baru, sangat best dan aku pasti akan menginap disini lagi. Hotel ini berdekatan dengan banyak Factory Outlet yang menarik, antaranya, The secret, heritage, FO for men, Hijab story, Terminal tas dll, anda x perlu amik supir cuma jalan kaki je utk ke FO.. breakfast di sini sangat sedap. ada kafe di buka sampai malam, so, bolehla nikmati kafe selepas penat bershopping. kawasan persekitaran yang tenang, jalan x sibuk seperti di jalan cihampelas. Fully recommended
Lounge - Picture of Ivory by Ayola Hotel, BandungIvory by Ayola Hotel: morming glory cafe at ivory hotel
TANGKUBAN PERAHU
Apa yg menarik di Bandung ya... secara kesimpulannye yg menarik tangkuban perahu.. subhanallah mmg menakjubkan..almaklumla malaysia xda volcano.. sekurang2nya dptla kita lihat bagaimana rupa n bau sulfur..
Sekarang untuk masuk ke tangkuban perahu dikenakan bayaran untuk weekdays 200k rp dan weekend 300k rp. mahal juga lebih kurang rm 55 - 85. Tapi xpala sekali seumur hidup. alang2 dah sampai di sini..





SHOPPING : KAIN SULAM/KAIN PASANG
Shopping.. memang betul tempat menghabiskan duit.. kain sulam memang murah n cantik2.. pada aku, kain sulam yg cantik n kualiti bagus di Persona. Kedai kain di rumah org.. sbb kalo kat pasar baru, harga yg murah tapi kualitinya kita x pasti.. ikut nasib.. corak yang cantik pun di persona, sebab aku pergi Persona dulu sebelum pi pasar baru.. nyesal sangat corak yg ada di persona xda di pasar baru.. lain kali kalo ada yg berkenan terusla amik n bayar x payah fikir nak tgk tempat lain mungkin harga lebih murah.. pasti akan menyesal.. untuk kain pasang, kami pergi di kedai D'Fashion. harga yang murah n cantik2 juga..
Kain di D'Fashion.. 

si kecik Kayla pun sibuk nak beli kain

Pasar baru yang tidak membenarkan lagi penggunaan matawang lain selain rupiah



FACTORY OUTLET
Factory outlet.. mmg banyak di bandung.. Pada aku, aku suka FO yang ada nama seperti rumah mode, the secret, the heritage sbb kualitinye lain dari FO yg lain2 sebab tu harganya mahal sikit compare dgn FO yg lain.. ikutla citarasa anda..
TEMPAH JEANS
Jeans.. bila baca mana2 blog semua kata beli jeans di toko 3.. pd aku x best pun toko 3 sbb harganye mahal lebih kurang di Malaysia.. lebih baik beli saja di FO sbb harga lebih mura dan kualiti sedap. lagi satu tempah jeans, aku ada tempah jeans di pasar baru.. aku 1 seluar n en suami 2 helai 1 seluar panjang n 1 seluar pendek.. nasihat aku , x perlula nak tempah seluar jeans, harga lagi mahal kemudian anda dapat rasa macam x selesa sangat, kemudian anda terpaksa kejar tukang jahit tu sebab janji siap 1 hari tapi anda x dapat di hotel.. kena telefon minta suruh hantar sbb nk pulang. tapi, pada mereka yg mmg xda size untuk beli siap seluar bolehla tempah jeans di pasar baru..
KAMPUNG DAUN

Salah satu tempat makan yang sangat cantik n sedap.. tapi kat sini makanan dari sunda..


Nasi sunda antara yang menarik nasi ayam penyet, nasi kecur pecal lele


suasana dalam hutan ada air terjun
tempat makan dalam pondok untuk order atau panggil waiter kena ketuk beduk yg digantung disetiap pondok
ini jela yg dapat dikongsikan apa yang menarik di Bandung.. lepas ni jika aku pergi lagi ke Bandung, aku akan pergi ke Kawah Putih pula. Selamat bercuti ke Bandung dan Bershopping..

28 comments:

primera trans said...

Kereta sewa Bandung Murah je...πŸ˜„πŸ˜ƒ
Cuti cuti Bandung with Primera Trans :)
● 7 seater 350.000,IDR/35sgd/106RM/Day
● 11 - 14 seater 700.000,-IDR/70sgd/212RM/Day
● Toyota Commuter 15 seater exclusive car 800.000,-IDR/80sgd/243RM/Day
● Van 18 seater 850.000,-IDR/85sgd/258RM/Day

Kereta included :
☆ Driver / Supir
☆ Fuel / Petrol / Minyak
☆ Tol / Highway ticket
☆ Parking charge
☆ Daily mineral water

■■ Bus charter
• 24 Seater New jet bus
• 27 Seater New jet bus
• 29 Seater New jet bus
• 31 Seater New jet bus
• 33 Seater New jet bus
• 47 Seater New jet bus
• 59 Seater New jet bus
Jom..arrange your holiday .πŸŒπŸŒ™πŸ’ƒπŸΎπŸƒπŸšΆπŸ‘šπŸ‘—❤πŸ‘“πŸ‘œπŸ’Ό

More detail you can contact us at :
Primera Trans Bandung
Whatsapp : +62823 1522 3335
Gmail : primeratrans@gmail.com
Path : Primera trans
Facebook : Primera Trans Bandung

Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+6282216270779

WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779

Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+6282216270779

WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779

Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

Call : +6282214441280

WhatsApp : +6282214441280

Email : dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dani Tour Bandung)

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET TRANSPORTASI dan HOTEL, MURAH JER...

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Terima Kasih...

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat tuan/puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
Call : +6282214441280

WhatsApp : +6282214441280

Website : www.paketpelanconganbandung.com
Email : dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung(Dhani tour Bandung)

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...


KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET HEMAT BERUPA TRANPORT DAN HOTEL.
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung. Wassalam, Terima kasih...
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Terima Kasih...

kusuka bandoeng said...

Bismillah ..
Assalam / salam sejahtera Tuan,puan,abang & akak.
Perkenalkan kami team kusuka bandoeng, kami ada menyediakan perkhidmatan supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)
Pakej 2 = supir,hotel & makan (per pax)
Pakej 3 = supir & hotel (per pax)
Pakej 4 = khidmat supir sahaja (per day)
Harga sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 380.000 or RM 115
# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160
# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185
# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245
# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245
*Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.
Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. Harga yg kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat & berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Whatsapp : +6282115111550
Fb syarikat : kusuka bandoeng
Fanspage syarikat : kusuka bandoeng
Email syarikat : kusukabandung@gmail..com
Website syarikat : www.kusukabandung.com
Nb : walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung. Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

primera trans said...

Greeting traveler..
Get our promotion this month with Cheap price but high quality service..
Get our best price with d best service..
For ur family holiday..
πŸ‘•πŸ‘” πŸ‘ πŸ‘˜πŸ‘‘πŸ‘’πŸ‘šπŸ‘œπŸ‘’

● 4 Person : 478 RM/151 Sgd per person
● 5 person : 443 RM/140 Sgd per person
● 6 person : 428 RM/135 Sgd per person
● 7 person : 411 RM/130 Sgd per person
πŸ’°πŸ‘šπŸ‘œπŸ‘‘πŸ‘ πŸ‘˜πŸ‘”πŸ‘–πŸ‘“

All package included :
● Daily transport included driver, petrol, tol, parking,driver meals
● Hotel 3 star in town
● 3x Lunch 3x Dinner 3x breakast
● Entrance ticket to sari ater hot spring, begonia flower garden, dusun bamboo, floating market lembang
● Daily mineral water

Interest..?
Just contact us for cheap price more than this promotion :)

Whatsapp : +6285318490001
Email : primeratrans@gmail.com
Facebook : Primera Trans Bandung
Website : www.primeratrans.com
( under maintenance )

Ahmad Alifa said...

Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


Rate sewa Kereta per Day :


# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: RM 115


# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: RM 160


# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: RM 185


# Coaster Isuzu Elf Long and hiace commuter (17&19 seat)
Rate: RM 245



* Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal, and free wifi at kereta

* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

Company kami 100% pemandunya muslim dan tak payah risau about tempat makan yang sedap dan halal pastinya.

JnsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat dan shodaqah tempahan karena company kami company syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh amanah dan barokah.



facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

Call , LINE , Wechat, and whatapps :

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

Call : +6282214441280

WhatsApp : +6282214441280
Website : www.paketpelanconganbandung.com

Email : dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Amsyahril Syahril said...

JOM PI PADANG DAN BUKITTINGGI,

PENGKHIDMATAN PAKET TOUR DAN SEWA KENDERAAN UNTUK LAWATAN YANG BERBALOI DENGAN FAMILY KAT PADANG DAN BUKITTINGGI.

Assalamualaikum Tuan/Puan.


Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.

Kalau Tuan/Puan nak melawat ke PADANG dan BUKITTINGGI, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami menyediakan PAKET TOUR UNTUK PADANG DAN BUKITTINGGI, dan juga untuk PENGKHIDMATAN KENDERAAN SAHAJA dengan harga yang sangat berpatutan dengan driver yang mesra, educated, baik hati, sopan, suka menolong dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pengkhidmatan pada pelancong dari Malaysia.

Kami berusaha menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna dengan famili dan rakan-rakan di masa percutiannya bersama kami.

Wassalam
Contact person :

1. Amsyahril
( Director )

Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )

2. Riko Adryansyah
( Tour & Transportation Manager )

Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )

E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.




bercuti murah kat bandung said...

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan kat Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 140/day *bandung city
Daihatsu Luxio (seat) rate RM 140/day *bandung city
Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 140/day *bandung city
Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 190/day *bandung city
Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 140/day *bandung city
KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 190/day *bandung city
Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 250/day *bandung city
Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 295/day *bandung city

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
* Kereta Taip Daily/14 jam

TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 250/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

sudah include :
- transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
- pick & drop from bandung airport

OPTIONAL PROGRAM :
DAY 1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

DAY 2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Farmhouse Lembang
*Floating Market
*Kebun Strawberry and tea park (optional)
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

DAY 3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*Tasik Situ Patenggang (optional)
*rumah kain sulam kat taman kopo
*cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

DAY 4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

HOTEL FACILITIES :
- free wifi
- hot & cold water
- breakfast buffet
- coffee maker
- LCD TV 24 inch
- TV cable

TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
* included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
* included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
* not included entrance fee
* not included lunch and dinner
* not included ticket flight and airport tax

Service insya allah memuaskan
YOUR COMFORT IS OUR PRIORITY


UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
Email: touramanahbandung@yahoo.com
phone : +62 88 1205 7848
whatsapp : +62 838 2178 9103
Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
bandung-indah.blogspot.com
instagra : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

omegajaya tour said...

PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!
Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

JOM TEMPAH LAJU2
SESANGAT MURAAAAAAH
Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

● 7 seater 350.000,IDR/35sgd/106RM/Day

● 11 - 14 seater 700.000,-IDR/70sgd/212RM/Day

● Toyota Commuter 15 seater exclusive car 800.000,-IDR/80sgd/243RM/Day

● Van 18 seater 850.000,-IDR/85sgd/258RM/Day

Kereta included :
☆ Driver / Supir
☆ Fuel / Petrol / Minyak
☆ Tol / Highway ticket
☆ Parking charge
☆ Daily mineral water

■■ Bus charter
• 31 Seater New jet bus
• 47 Seater New jet bus
• 59 Seater New jet bus

Jom..arrange your Bandung holiday

kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22
+62 822 951 999 22

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

omegajaya tour said...

Salam Satu MALAYSIA OULLLS

pakej BAJET MURAH BUANGETTTTT BANDUNG (included : bilik hotel,buffet breakfast and transport). Murahnye......sampai mata lebam shock nye.

butiran perjalanan (boleh tukar)
Day 1
> airport bandung or train station bandung
>Pasar Baru
>lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
>dinner at restaurant padang *sederhana

Day 2
>Gunung Tangkuban Parahu Crater
>floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
>lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
>dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


day 3
>kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
>lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
>cibaduyut street area barangan kulit
>masjid agung bandung, alun2 area and braga area
>paris van java shopping mall
>dinner at BML try the original bakso at bandung

Day4
>check out hotel bandung
> Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
>Airport transfer


*rate per person :
RM370 per person if 2 person
RM295 per person if 3 person
RM260 per person if 4 person
RM235 per person if 5 person
RM230 per person if 6 person
RM220 pdr person if 7 person

*rate included
~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
~1 room at new hotel berbintang at bandar dimuat 2 person semasa 4d3n
~buffet breakfast

*rate is not included
~lunch and dinner
~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

*no hidends charge

kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
LAJU2 PM
WHATSAPP / CALL / TEXT

+62 8956 0220 4291

+62 8956 0220 4291

+62 8956 0220 4291

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

Mohd Reihan said...

Mohd reihan says:
October 1, 2016 at 2:23 am
Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang REIHAN BANDUNG TRANSPORT selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Reihan Bandung transport hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Reihan, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Reihan Bandung Transport menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta.
JOM JOM ke Bandung bersama Reihan, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Reihan… πŸ˜‰
Dijamin Reihan bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..
Harga Sewa Kereta ;
Rate Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 380.000 or RM 115
# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 520.000 or RM 157
# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 620.000 or RM 182
# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 840.000 or RM 242
# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245
*Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
*Include : Kereta,sopir,minyak,parking & Tol
Contact Person :
Mobile Phone : +6285723129752/+6281323761223
WhatsApp : +6281323761223
Email : mohdreihan98@gmail.com
Reihan Bandung Transpor tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..
Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap REIHAN BANDUNG TRANSPORT (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)
Regard
(REIHAN BANDUNG TRANSPORT)

Mohd Reihan said...

Mohd reihan says:
October 1, 2016 at 2:23 am
Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang REIHAN BANDUNG TRANSPORT selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Reihan Bandung transport hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Reihan, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Reihan Bandung Transport menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta.
JOM JOM ke Bandung bersama Reihan, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Reihan… πŸ˜‰
Dijamin Reihan bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..
Harga Sewa Kereta ;
Rate Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 380.000 or RM 115
# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 520.000 or RM 157
# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 620.000 or RM 182
# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 840.000 or RM 242
# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245
*Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
*Include : Kereta,sopir,minyak,parking & Tol
Contact Person :
Mobile Phone : +6285723129752/+6281323761223
WhatsApp : +6281323761223
Email : mohdreihan98@gmail.com
Reihan Bandung Transpor tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..
Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap REIHAN BANDUNG TRANSPORT (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)
Regard
(REIHAN BANDUNG TRANSPORT)

Mohd Reihan said...

Mohd reihan says:
October 1, 2016 at 2:23 am
Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang REIHAN BANDUNG TRANSPORT selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Reihan Bandung transport hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Reihan, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Reihan Bandung Transport menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta.
JOM JOM ke Bandung bersama Reihan, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Reihan… πŸ˜‰
Dijamin Reihan bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..
Harga Sewa Kereta ;
Rate Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 380.000 or RM 115
# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 520.000 or RM 157
# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 620.000 or RM 182
# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 840.000 or RM 242
# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245
*Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
*Include : Kereta,sopir,minyak,parking & Tol
Contact Person :
Mobile Phone : +6285723129752/+6281323761223
WhatsApp : +6281323761223
Email : mohdreihan98@gmail.com
Reihan Bandung Transpor tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..
Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap REIHAN BANDUNG TRANSPORT (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)
Regard
(REIHAN BANDUNG TRANSPORT)

Mohd Reihan said...

Mohd reihan says:
October 1, 2016 at 2:23 am
Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang REIHAN BANDUNG TRANSPORT selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Reihan Bandung transport hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Reihan, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Reihan Bandung Transport menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta.
JOM JOM ke Bandung bersama Reihan, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Reihan… πŸ˜‰
Dijamin Reihan bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..
Harga Sewa Kereta ;
Rate Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 380.000 or RM 115
# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 520.000 or RM 157
# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 620.000 or RM 182
# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 840.000 or RM 242
# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245
*Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
*Include : Kereta,sopir,minyak,parking & Tol
Contact Person :
Mobile Phone : +6285723129752/+6281323761223
WhatsApp : +6281323761223
Email : mohdreihan98@gmail.com
Reihan Bandung Transpor tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..
Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap REIHAN BANDUNG TRANSPORT (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)
Regard
(REIHAN BANDUNG TRANSPORT)

Mohd Reihan said...

Mohd reihan says:
October 1, 2016 at 2:23 am
Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang REIHAN BANDUNG TRANSPORT selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Reihan Bandung transport hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Reihan, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Reihan Bandung Transport menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta.
JOM JOM ke Bandung bersama Reihan, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Reihan… ��
Dijamin Reihan bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..
Harga Sewa Kereta ;
Rate Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 380.000 or RM 115
# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 520.000 or RM 157
# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 620.000 or RM 182
# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 840.000 or RM 242
# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245
*Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
*Include : Kereta,sopir,minyak,parking & Tol
Contact Person :
Mobile Phone : +6285723129752/+6281323761223
WhatsApp : +6281323761223
Email : mohdreihan98@gmail.com
Reihan Bandung Transpor tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..
Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap REIHAN BANDUNG TRANSPORT (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)
Regard
(REIHAN BANDUNG TRANSPORT)

yusuf bahtiar said...

HARGA JIMAT SAMPE PINGSAN !!

www.papandayantourandtravel.blogspot.com


Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang PAPANDAYAN

TOUR & TRAVEL selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan

/Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang

baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya

Amiin…. PAPANDAYAN TOUR & TRAVEL hanya sekedar ingin

menginfokan promosi promosi yang tersedia di Reihan, mengenai

bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi

saat weekend. PAPANDAYAN TOUR & TRAVEL menyediakan Kereta

Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta.

JOM JOM ke Bandung bersama , dijamin Muraaaah dan puas ^_^

Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan PAPANDAYAN TOUR & TRAVEL

Dijamin bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat

baik..



Harga Sewa Kereta ;



Rate Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)

Rate: IDR 340.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)

Rate: IDR 520.000 or RM 157



# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)

Rate: IDR 620.000 or RM 182



# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)

Rate: IDR 840.000 or RM 242



# Toyota Hiace commuter (12 seat)

Rate: IDR 850.000 or RM 245



*Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)

*Include : Kereta,sopir,minyak,parking & Tol



Contact Person :

Line : Yusufb23

WhatsApp : +62838 2213 8851

Email : Ybahtiar2@gmail.com



PAPANDAYAN TOUR & TRAVEL tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke

Bandung..

Wassalam..wr.wb..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami

jamin yg terbaek tetap PAPANDAYAN TOUR & TRAVEL (insha allah)

jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)



Regard


www.papandayantourandtravel.blogspot.com

(PAPANDAYAN TOUR & TRAVEL)

omegajaya tour said...

Salam
Jom Liburan Pi Bandung
.
Itenerary 3day 2 night
Day1
*Bandung Airport
*Pasar Baru trade center
*Toko Tiga (Branded Jeans)
*depasion factory outlet kain potong
*Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp, Terminal Tas, dan The Secret )
*rumah kain sulam and telekung
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
.
Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*floating market / farmhouse /dusun bambu / grafika cikole / the lodge of maribaya
*Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Rumah parfume
*factory outlet area riau street ,the secret, heritage, oases, etc
.
Day3
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*Airport transfer
.
Pakej Super BAJET BANDUNG 3D2N (included bilik hotel free wifi, buffet breakfast, and pengangkutan)
.
Hotel 3*
(Green Batara / Dbest Hotel / Meize / Zodiak / Raffleshom / Victoria / Citra Dream / Ruby Syariah / Kembang / Fabu / Andelir)
RM325 per person if 2 person
RM225 per person if 4 person
RM195 per person if 6 person
RM190 per person if 10 person
.
Hotel 2*
(Dbest Express / Montameri / Serena / Guntur)
RM290 per person if 2 person
RM195 per person if 4 person
RM175 per person if 6 person
RM170 per person if 10 person
.
Hotel 1*
(Asoka Hotel / New Moonlight / Minehome / Sentra inn / Hyperinn)
RM280 per person if 2 person
RM185 per person if 4 person
RM165 per person if 6 person
RM160 per person if 10 person
.
*rate included
~pengangkutan / transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol, parking, pemandu,kereta dan high way tiket.
~1 room hotel for 2 person
~breakfast, free wifi, mineral water and lift availble at hotel
.
*rate is not included
~lunch and dinner
~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan
.
.
MAS FATURRAHMAN
WHATSAPP FOR EASY BOOKING
.
+62 8956 0220 4291
.
+62 8956 0220 4291
.
email
omegajayatour@gmail.com
.
Facebook
Faturrahman Jaya

omegajaya tour said...

Salam oulss
Jom becuti kat Bandung

Itenerary 3day 2 night
Day1
*Bandung Airport
*Pasar Baru trade center
*Toko Tiga (Branded Jeans)
*depasion factory outlet kain potong
*Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp, Terminal Tas, dan The Secret )
*rumah kain sulam and telekung
* cibaduyut-shoes and jacket leather original

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*floating market / farmhouse /dusun bambu / grafika cikole / the lodge of maribaya
*Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Rumah parfume
*factory outlet area riau street ,the secret, heritage, oases, etc

Day3
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*Airport transfer

Pakej Super BAJET BANDUNG 3D2N (included bilik hotel free wifi, buffet breakfast, and pengangkutan)

Hotel 3*
(Green Batara / Dbest Hotel / Meize / Zodiak / Raffleshom / Victoria / Citra Dream / Ruby Syariah / Kembang / Fabu / Andelir)
RM325 per person if 2 person
RM225 per person if 4 person
RM195 per person if 6 person
RM190 per person if 10 person

Hotel 2*
(Dbest Express / Montameri / Serena / Guntur)
RM290 per person if 2 person
RM195 per person if 4 person
RM175 per person if 6 person
RM170 per person if 10 person

Hotel 1*
(Asoka Hotel / New Moonlight / Minehome / Sentra inn / Hyperinn)
RM280 per person if 2 person
RM185 per person if 4 person
RM165 per person if 6 person
RM160 per person if 10 person

*rate included
~pengangkutan / transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol, parking, pemandu,kereta dan high way tiket.
~1 room hotel for 2 person
~breakfast, free wifi, mineral water and lift availble at hotel

*rate is not included
~lunch and dinner
~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan


MAS FATURRAHMAN
WHATSAPP FOR EASY BOOKING

+62 8956 0220 4291

+62 8956 0220 4291

email
omegajayatour@gmail.com

Facebook
Faturrahman Jaya

primera trans said...

Greeting traveler

Jom cuti2 Bandung,
284 RM/ kepala
4 Hari 3 Malam
Murah tapi tak murahan..
harga budget service 5 star...
Nak pegi mana mana oun boleh, no rule, asal customer senang πŸ˜‰

sudah masuk sekali
✅ Hotel 3 star berhampiran cihampelas shoping mall
✅ Bilik deluxe, satu bilik untuk 2 orang
✅ Tea maker dalam bilik
✅ Makan pagi
✅ Airport transfer
✅ Transport untuk tour 4 hari
✅ Supir yang ramah dan berpatutan
✅ Minyak
✅ Tol
✅ Parking
✅ Kereta with good aircon

Minat segera whatsapp admin yaa..
10 orang pertama dapat percuma :
✅ bags Louis vuiton
✅ free indonesian sim card 1 pack


whatsapp admin jangan lupa
+6285318490001
email : primeratrans@gmail.com
facebook : Primera Trans Bandung

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)… Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
Call : +6282214441280
WhatsApp : +6282214441280
WhatsApp : +6282282222896
Email : dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : http://www.Dhanitourindonesia.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…
Kami pun menyediakan paket transport dan hotel
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Wassalam, Terimakasih…
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhati Tour Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Terima kasih…

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)… Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
Call : +6282214441280
WhatsApp : +6282214441280
WhatsApp : +6282282222896
Email : dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : http://www.Dhanitourindonesia.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…
Kami pun menyediakan paket transport dan hotel
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Wassalam, Terimakasih…
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhati Tour Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Terima kasih…

TIARA TOURS said...

HORAS … !!! JOM KE MEDAN … !!! JOM KE DANAU TOBA … !!!
SALAM KENAL TUAN AND PUAN . MINTA IZIN NAK IKUT PROMOTE KAT BLOG TUAN / PUAN

PERKENALALKAN KAMI DARI AGENCY PELANCONGAN TIARA TOURS INDONESIA. KAMI ADALAH AGENCY PELANCONGAN YANG BER LICENSED DAN PROFESSIONAL. KAMI MENAWARKAN PAKEJ – PAKEJ MELAWAT MURAH KE MEDAN, DANAU TOBA, BERASTAGI DAN TEMPAT – TEMPAT SHOPPING MURAH DI BANDAR MEDAN, DAN PAKEJ LAWATAN LAINNYA KE PADANG, BUKIT TINGGI, BANDA ACEH, PULAU SABANG, JAKARTA , BANDUNG, JOGYAKARTA , BALI, LOMBOK, MAKASAR, BUNAKEN, MENADO, TORAJA.

PAKEJ KAMI DESIGN SANGAT MENARIK, HEMAT DENGAN LAYANAN BEST, PASAL PERHIKMATAN KAMI DISOKONG BEBERAPA UNIT KERETA BARU DAN BUS PERSIARAN.

DISINI KAMI BAGIKAN PAKEJ MELAWAT KE MEDAN DAN KE DANAU TOBA, PROGRAM 04 HARI / 03 MALAM ( FULL SERVICE ) TAK ADA EXTRA BAYAR.
TAK ADA TIPU – TIPU !!!
HARGA PAKEJ HANYA 380 ( MINIMAL 10 ORANG)

ITINERAY :

DAY 1 : ARRIVAL – SIANTAR – PARAPAT
ARRIVAL AT KUALANAMU INTERNATIONAL AIRPORT. AFTER CUSTOMS CLEARANCE, MEET OUR TOUR GUIDE/DRIVER WHO WILL TAKE YOU TO START THE TOURS BY USING TOURIST COACH OR VAN. TRANSFER TO THE RESTAURANT FOR YOUR LUNCH. DEPART TO PARAPAT ALONG THE ROAD WHICH OFFERS THE ENDLESS VIEW OF RUBBER AND OIL PALMS PLANTATIONS THROUGH THE JOURNEY. STOP SHOULD BE MADE AT PEMATANG SIANTAR FOR SHOPPING OF LOCAL PRODUCT SUCH AS KACANG TUMBUK “TING TING, TENG TENG”, OTHER SNACKS ETC. ARRIVED IN PARAPAT THEN CHECK IN TO HOTEL. THE REST OF THE DAY IS FREE ON YOUR OWN LEISURE. DINNER WILL AT RESTAURANT

DAY 2 : SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI
BREAKFAST AT HOTEL. BY BOAT / FERRY VISIT TOMOK VILLAGE, TO SEE THE TOMBS OF THE KING OMPU SIDABUTAR & SHOPPING PLACE. AMBARITA VILLAGE, TO SEE THE TRADITIONAL BATAK VILLAGE WITH ANCIENT MEGALITHIC FURNITURES. RETURN TO PARAPAT FOR LUNCH AT LOCAL RESTAURANT. AFTERWARDS PROCEED TO BERASTAGI–A MOUNTAINS RESORT WITH IT’S REFRESHING WEATHER AND MAGNIFICENT MOUNTAINS SCENERY WHICH HAS AN ABUNDANCE OF FLOWERS, VEGETABLES AND FRUITS. EN-ROUTE STOPS AT PANORAMA SIMARJARUNJUNG , SIPISO-PISO WATERFALL. ARRIVED IN BRASTAGI THEN TO VISIT THE CENTRAL FRUITS MARKET (SHOPPING PLACE). AFTERNOON CHECK IN TO HOTEL. DINNER WIL BE SERVED IN RESTAURANT.

DAY 3 : BERASTAGI – MEDAN
AFTER BREAKFAST. PROCEED FOR TWO HOURS DOWN THE HILL TO MEDAN. VISIT LUMBINI PARK. ARRIVAL IN MEDAN CITY SIGHT SEEING TO VISIT A SEVERAL INTEREST SUCH AS THE MAIMOON PALACE, AL-MATSHUN GRAND MOSQUE. LUNCH AT THE LOCAL RESTAURANT, AND THEN PROCEED TO THE SHOPPING AREAS AS FOLLOW DANAR HADI BATIK EMPERIUM AND OTHERS WHOLE BATIK SELLERS IN MEDAN, INCLUDING TO PASAR IKAN MARKET AND MALLS. CHECK IN TO HOTEL FOR ACCOMMODATION. DINNER AT RESTAURANT.

DAY 4 : HOTEL – AIRPORT
AFTER BREAKFAST AT HOTEL. FREE PROGRAM UNTIL TIME TRANSFER TO THE AIRPORT FOR YOUR FLIGHT HOME.

SERVICES TERMASUK :
1. TRANSPORT
2. PEMANDU PELANCONGAN
3. HOTEL 3 BINTANG
4. BREAKFAST 3X
5. MAKAN TENGAH HARI 3X
6. DINNER 3X
7. SEWA KAPAN KE SAMOSIR ISLAND
8. KARCIS / TIKET MASUK KE TEMPAT MENARIK
9. MINERAL WATER

BILA NAK MELAWAT KE MEDAN, SILA HUBUNGI DAN TEMPAH PAKEJ DI :
TIARA TOURS INDONESIA
JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
HP / WA +6281383535091
HP / WA +6285358982828
HP / WA +6285762820068

TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA DAN BUS PERSIARAN :
TOYOTA AVANZA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
SUZUKI ERITGA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
INOVA REBORN (05 ORANG ) MYR 175 / HARI
ISUZU ELF (11 ORANG ) MYR 235 / HARI
TOYOTA HIACE (11 ORANG ) MYR 320 / HARI
MEDIUM BUS ( 27 ORANG ) MYR 500 / HARI

NOTE :
HARGA SEWA KERETA SUDAH TERMASUK : DRIVER AND PATROL